Mys och migrän!

Vilken helg!
Började kanon i fredags med en runda i stan och sen bakfyllemat. I lördags åkte jag upp till stan för att köpa ett linne och ett par skor, sedan begav jag mig till Malmö dansakademi för tre timmars pussycat dolls dans (inför uppvisningen) och därefter var det middag med familjen på Elyssé. Efter det var det ett mycket trevligt biobesök!

Söndagen började också bra (förutom att jag försov mig). Laddad för ytterliggare tre timmars dans. Men efter 2,5 timmar så fick jag något konstigt anfall...Migrän? Fick världens huvudvärk, allt började snurra och jag spydde... Emelie vågade inte släppa iväg mig i bilen ensam så hon var så söt och åkte hem med mig. Mamma ville dra mig till akuten men jag tog lite piller och däckade i några timmar... Nu har jag fått feber och skit också... Men huvudvärken har släppt lite. Sjukt läskigt! Har aldrig hänt mig förr, riktigt obehagligt när kroppen beter sig så konstigt utan någon direkt anledning. Bara jag inte är sjuk till nyår. Jag vill gärna vakna imorgon och må bra faktiskt. Ska ju träffa kära Antonia! Hon flyttade till Paris i somras så det ska bli så kul att träffa henne.

Åter till min Gossip Girl box som jag fick i Julklapp!

Julafton!

Nu är det officiellt JULAFTON, bästa dagen på året. Jag blir som ett litet barn igen. Men nu är jag supertrött, har jobbat varje dag i två veckor... Imorgon är jag ledig ! Ska dock upp tidigt för att träna så jag kan äta all julmat med gott samvete.

Julen firas by the way hos kusinerna på deras underbara hästgård utanför Blentarp. Mys i hög grad!
Hörs imorgon!

Julkänslorna?

Jul i övermorgon...Känns tyvärr inte så dock. Vart är julkänslorna?? Jag vill ha snö nu nu nu!

Såg Twilight på bio med Alexandra och Emelie igår. Vilken film! Man blir helt kär i deras kärlek. Helt galet. Filmen är baserad på succéromanen Om jag kunde drömma. Den boken + de två uppföljarna vill jag ha nu!

För övrigt är det sista dagen på posten idag så det är skönt!





Jordbävning!

J
ordbävning! I Sverige? Vad är risken...? Väldigt liten. Men i morse hände det. Och jag blev skit rädd! Fyfan, vaknade av att sängen skakade och att alla mina saker på mitt skrivbord höll på att trilla ner. (Och där är massa saker!)
Kändes som husväggarna var av gummi, allt bara vibrerade. Riktigt läskigt... Tänk då att vara med om en stor jordbävning!

Saker och ting har äntligen börjar lugna ner sig... Så stressad som jag har varit de senaste veckorna har jag inte varit på länge. Pappa tjatar på mig att jag ska erkänna att jag har tagit på mig för mycket, och jag för nog erkänna...
Jag driver som sagt ett UF-företag tillsammans med Nicole och vi är två personer..Vilket betyder MASSA jobb. Jag har nog lagt ner i genomsnitt 2-3 timmar om dagen på Idékoll UF den senaste månaden. Men det är så kul, för det syns resultat!
Utöver detta har jag 1000 saker i skolan... Jag har valt till massa extrakurser för att höja mitt snitt men det ska jag inte fortsätta med nästa termin. Då ska jag fokusera mer på de jag redan har! Läser redan 2800 p.
Annars jobbar jag uppe hos pappa i affären..Ett par dagar i veckan, rätt lagom.
Men detta året sökte jag jobb på posten också, för att tjäna ännu mer pengar. Och jag fick det ! Så denna veckan jobbar jag mellan 18,oo och 22,oo och sorterar julkort. Lättförtjänta pengar !

Men kvällarna försvinner helt, så jag hinner inte med något på kvällarna... Riktigt längesen jag bara tog de lugnt en kväll och kolla film eller chilla. De senaste helgerna har jag till och med pluggat antingen fredag eller lördagskvällen. Riktigt sorgligt haha.

Just nu sitter jag och bokför för Idékoll UF. Snart ska jag bege mig till banken, sätta in lite pengar vi tjänade på mässan och sedan hämta en beställning hos tryckeriet.
Det har jag nog inte sagt men, mässan gick väldigt bra! Vi är super nöjda. VI fick bl. a en beställning på 20 böcker av Kjell & Co. där de ska ha sin logga och vision tryckt i boken. Så jag ska köra och hämta dem på tryckeriet om en liten stund, och sen lämna dem på deras kontor!

Jag satt som tidigare nämnt och jobbade med mina au-pair ansökningar i fredags, eftersom jag hade fått 2500 kr i rabatt om jag skickade in dem innan lucia. Men det hann jag tyvärr inte.
Jag fick dock ett mejl från förmedlingen tidigare idag där det stod att många snubblade på mållinjen (antagligen fler än mig som har mycket i skolan!) och att erbjudandet är förlängt tills torsdag! Så ikväll efter jobb ska jag göra det sista. Tur va?!

Oj, vilket långt inlägg...

Avslutar med att det var skönt att ventilera sig och att jag längtar till Jullovet och Julafton!





Vår logga, och utsidan på boken

Trött

Fredag idag och jag är fortfarande sönderstressad... Trodde att allt skulle lugna ner sig efter mässan, men icke...Efterarbetet med pengar och material och allt tar precis lika mycket tid!
Jag har i alla fall fått min telefon nu så det är jag överglad för!
Au-pair ansökningarna måste vara inne imorgon, så jag sitter och jobbar med dem nu...Väldigt stressad!

Vi ska i alla fira Nicole ikv så det blir KUL!


Slarvig!

Förlåt att jag ahr varit så slarvig med att skriva de senaste dagarna, men jag har haft tusen saker att göra!
Hade prov i internationell ekonomi igår, gick väl helt okej, och matteprov idag. Och det är julmässa på skolan imorgon!
Igår var jag kvar på skolan till 19,oo och nu är klockan18,3o och vi är inte i närheten av klara...
På julmässan så har UF-företagen möjlighet att ställa ut. Vi har fått en monter på tre vita väggar, och resten är upp till oss. Vi måste fixa väggarna (färg, tapeter, tyg), belysning, bord, podier och liknande. Och produkten!!
Stressigt.
Skriver om en stund igen, måste jobba, jobba, jobba.

Arh!

Dansen inställd idag...Riktigt tråkigt eftersom jag var så sugen på att dansa! Blir en extralektion v51, men då jobbar jag hela veckan så det blir inget för mig.
Dessutom mejlade jag killen som skulle sälja mobilen till mig. Han heter Alan Baban. Verkligen inget fel på det, jag valde just honom av 10 annonser. Han skulle skickat den förra måndagen. Så när man får ett sådant här svar så blir man bara så jävla trött:

hej igen tyvärr kunde inte skicka mobilen  pgav  den persionen som ska upp låsa mobilen   haft   data problim han  klar den imorong om ni för farande intresserad av  maila för ayy skicka imoron. jag beklager  på den .mvh

Så jag skrev att jag inte var intresserad. Jag menar det kan ta två veckor till... Han är säkert shysst och har goda intentioner men om man ska sälja en mobil får man ju vara lite mer på hugget och rätt mycket mer seriös. Så nu är jag på jakt efter mobil igen...

Böcker och te

Sitter här framför datorn och surfar runt... Kollar olika bloggar där man kan vinna adventspresenter. Hur kul som helst ! På tal om vinna saker, kolla gratismode.se, där kan du vinna massa saker genom att samla poäng.
Annars så borde jag verkligen sitta och plugga. Både matte och internationell ekonomi. Baah. Men vi håller även på att läsa en engelskbok på engelskan som vi ska analysera. Och jag läser Pride and Prejudice. Nu klockan 11 så är det en film på canal+, som heter en ung Jane Austen. Och hon är författaren till min bok. Så det kan ju vara till nytta att se den... Right?
Man hittar alltid någon undanflykt.
Är det någon som har läst boken förresten? Har hört från alla att den ska vara riktigt bra, men jag tycker mest att den är dryg faktiskt.

Nicole har dock tipsat mig om en annan bok som heter A new earth. Den var med i Oprahs bokklubb och hon säger att den förädrar livet. Och Nicole instämmer faktiskt till en stor del. Tyvärr finns den inte på svenska, men engelska går ju nästan lika bra!
Så den ska jag läsa så fort jag får tid.

Dags för te till filmen!


Vinterlandskap

Åh, vad mysigt. Älskar snön!
Dagen började dock inte lika bra... Vaknade av att Nicole (min UF-kollega) ringde och sa att bokmallen blev konstigt och att vi inte kan skicka in den för tryck. Bah.. Satt och pysslade med den, samtidigt som jag var lite stressad för jag skulle träffa Alexandra i stan. Sen var jag tvungen att åka till Swedbank för att sätta in pengar och hämta växel till affären. Kör ner till oxie, men så är där stängt pga ombyggnad! Och när man redan är irriterad över en sak så går det bara utför.
När jag väl kommer in till stan får jag leta parkering i 10 min. Sen är det SLASK. Hatar slask.

Men när jag väl träffade Alexandra för brunch så lugnade jag ner mig och allt kändes bättre. När jag kom hem hade allt med bokmallen löst sig, så den är inne för tryck nu. Och så börjar det snöa!
Så jag blev på lite shoppinghumör, köpte en halsduk, ett par trosor och ett par mysiga strumpor.
Så nu är jag glad igen!



                                       
Halsduk- Gina tricot, Trosor och Strumpor- KappAhl

Sov gott

Förresten så funkar min apa bra! Men jag väntar fortfarande på min mobil...
Sov gott!

Ledig!

Helt underbart! Har gått färdigt skolan för denna veckan. Är alltså ledig onsdag, torsdag och fredag. Det innebär dock inte alltför mycket frihet- jobbet med UF fortsätter. Men det är väldigt skönt att kunna sova ut! Dessutom ska jag upp till stan imorgon och fika och shoppa lite.
Jag måste dessutom handla julklappar till på fredag. Jag, Nathalie och Alexandra ska nämligen åka ner till Alexandras stuga i höllviken och laga mat, baka lussekatter och byta julklappar. Ska bli så himla mysigt!
Älskar julen och allt som har med julen att göra!



Nathalie och Alexandra!

Utopi och utgång

Bilden är på mig och min underbara kompis Natha <3
Det är från utgången i lördags.

Men yes, tillbaka till nuet. Idag har varit en tung dag, hade ett två timmar långt prov på filosofin där jag skulle beskriva min utopi (drömstat) med utgångspunkt från Platon, Aristoteles, More och Machiavelli. Gick rätt bra tror jag!
Just nu sitter jag och jobbar med UF. Det är så himla roligt samtidigt som det är lite nervöst.
Det är som tidigare nämnt julmässa på vår skola nästa onsdag så kom gärna förbi!
Den största delen av alla UF-företag kommer ställa ut, så det är ett bra tillfälle att köpa julklappar. Det kommer även vara live-band, fika, stand-up comedy och julrim.
Det är dock stressigt för oss... Boken ska vara färdig och klar för att säljas, samtidigt som vi fixar vår monter själv. Men det ska som sagt bli kul!
Idag hade vi möte med Stefan (bästa läraren på skolan, lätt!) och han gav oss lite tips och råd. Han sa även att våra lärare är intresserade av att köpa boken som julklapp till alla mentorer på skolan.
Ih, vad spännande!




RSS 2.0