Fortfarande trött

Ah, vad denna veckan och helgen har varit jobbigt. Just nu är det bara skola hela tiden. Och det kommer se ut såhär de närmsta två veckorna...Och efter det så kommer jag att jobba varje dag fram till Jul. Antingen uppe i affären eller på posten. Har fått jobb på posten med att sitta och sortera julkort!

Utgång igår, det var riktigt kul! Väldigt trött idag däremot...

Åter till filosofin!

Sömnbrist

Det får bli ett snabbt inlägg, jag är så himla trött! Skulle skrivit igår, men det blev helt enkelt inte av- jag hade inte en minut över.
200-dagarsfesten i onsdag var jätterolig, så när jag vaknade igår morse så var jag rätt sliten...Och det var bara till att gå upp tidigt för att vara på skolan klockan 1o,oo och jobba med naturen. Drygt! Därefter var det direkt till jobb, och efter jobb så var det åter dags för naturkunskap. Jag fick till och med hoppa över dansen, och det undviker jag intill det sista!
Jag dansar alltså pussycat dolls-dans på torsdagar och jag älskar det! Hur kul som helst.

Igår var jag inte färdig fråns runt 12-tiden och jag somnade väl vid 1. Och imorse gick jag upp o5.oo. o5.oo! Det är bara galet. Anledningen till det är att vi hade mentorsfrukost på skolan imorse. Vår skola har nämligen ett mentorsprogram, som innebär att alla elever i årskurs 2 och 3 kan få en mentor ute i arbetslivet. Skolan har en anställd som endast jobbar med att hitta bra mentorer, hålla kontakten med de attraktiva arbetsgivarna i näringslivet och arrangera mentorsfrukostar och middagar med föreläsning på vår skola.

När jag gick i 2an och skulle få mentor så var jag helt säker på att jag ville bli journalist. Nu tvivlar jag lite, men jag fick i alla fall en mentor som är journalist och redaktionschef på Hemmets Journal! Johan G Rystad. Det känns bra, och det är väldigt givande.

I alla fall... Mentorsfrukosten början klockan o7.oo för att mentorerna ska hinna innan de går till jobb. Då får jag ta bussen hemmifrån o6.oo. Oftast är det värt det, men idag så dök inte min mentor upp...Han hörde inte ens av sig! Det tycker jag är väldigt respektlöst när jag har gått upp så tidigt och förberett mig inför vårt möte.

Så nu har jag slutat för dagen, slutar tidigt på fredagar. Så jag ska lägga mig i min varma underbara säng och sova ett par timmar innan jag ska till jobb!

Godnatt!

Snöslask

Detta är den negativa sidan med snö! Sitter och kollar ut genom fönstret nu när jag skriver och det duggregnar. Så att alla snön försvinner och blir till kallt jävla slask. Blä.

Ska ner och äta frukost nu, sen blir det avfärd mot skolan för att ha möte med syo. Är egentligen ledig idag, så lyckas jag boka in mötet på just den dagen. Bra timing ? Efter det ska jag ändå hem till Nicole för att jobba med Idékoll UF och efter det ska vi börja göra vid oss inför kvällens party! Förfest blir det nere hos Anna på näset.

Hörs imorgon!

Min apa!

För ett par dagar beställde jag en blåsapa från coolstuff.se och nu har den kommit ! Det är en apa som har en knapp som man trycker på så blåser den luft. Den är alltså till för att torka nagellacket när man är stressad. Och för mig, som alltid är målar naglarna i sista sekunden, så är den perfekt!
Paketet med apan hamnade hos privpak på Käglinge Nära dej, vilket är affären som min pappa äger och där jag extrajobbar. Kändes rätt kul att få ett sms med texten och adressen till affären...Låter kanske lite flummigt! Men i alla fall, pappa förstod direkt att det var något skit som jag hade beställt när han tog emot paketet, men jag tycker den är urgullig!

Jag har även bestämt mig för att köpa den rosa sony ericsson mobilen. Så just nu väntar jag (spänt!) på att den också ska leveraras till mig.

Annars är det plugg som gäller. Har haft prov nu igår och idag. Igår gick bättre, idag sämre. Får skärpa mig i aktiekunskapen om det ska bli bra betyg där! Imorgon är det i alla fall dags för oss treor att släppa loss lite grann. Det är 200-dagars fest (200 dagar kvar till studenten) för oss på Yamato på lilla torg här i Malmö. Ska bli riktigt kul. Eftersom jag har turen att vara helt ledig på torsdagar så ska jag verkligen festa!






Söt va?!

Au-pair

Så, nu är mötet avslutat och jag hann även kasta i mig lite mat innan det var dags att återgå till datorn. Online-mötet var väldigt givande, är det någon som ska söka jobb som au-pair så anmäl dig till det!
Jag ska, som kanske förstått, jobba som au-pair i USA ett år efter studenten. Det är så spännande! Så jag håller på med min ansökning nu, det är mycket mer jobb än vad jag hade förväntat mig. Men det är något som är värt att läga ner mycket tid på, jag vill hamna hos en bra familj.
I övrigt så är det ännu mer pluggande som står på schemat. Jag börjar tro att jag har valt lite väl mycket kurser detta året... Men det är så jag är- överambitiös!

Förresten, jag har hittat mitt usb-minne! Tack, tack, tack för det!


Onlinemöte

Sitter just nu på ett onlinemöte med min au-pair-förmedling angående ansökningen. Vi får lite tips och råd om hur vår ansökan ska bli så bra som möjligt. Så sitter jag här och tjuvbloggar! Svårt att hålla mig ifrån bloggen!

Åter till mötet!

Mobiler och plugg

Söndag idag. Och söndagar brukar jag associera med plugg,plugg, plugg. Och så är det även idag! Men jag får ingen ro alls i kroppen för att plugga... Jag sysslar med allt annat. Som att blogga till exempel.
Men just nu har jag ett litet problem som ni får hjälpa mig med!
Min nuvarande mobil som är en Nokia 7373 Fashion Phone (längst ner till höger) börjar verkligen stagnera...Bakluckan är borta, skärmen är repad och den dör lite då och då, när den känner för en liten paus. Men det är inte så konstigt, jag har haft den i två år nu.
Men det känns inte lockande för mig att köpa en helt ny telefon för 3ooo-4ooo. Jag har vant mig vid att inte behöva vara rädd om min telefon, jag kastar den lite hur som helst. Dessutom hittar jag ingen ny mobil som jag verkligen gillar.
Det finns däremot två rätt gamla mobiler som jag gillar. Motorola razr pink och Sony ericsson z 610i. Men motorola telefonen har jag redan haft, innan jag köpte nokian. Tyvärr blev den stulen på en nyårsfest bara ett par månader senare. Men i alla fall, det känns lite konstigt att köpa en mobil som man hade för två år sen. Så det lutar åt Sony ericsson (längst ner till vänster). Kostar runt 1000-lappen. Perfekt just nu. Är det någon som har några tips på andra mobiler? Eller vet någon som är trött på sin och vill sälja den kanske? Eller om ni vet om denna sony ericsson är bra? Det är bara till att kommentera eller mejla om ni känner för det!  

              

Tess söker USB-minne

Att vara av med ett USB-minne är inte kul.

Särskilt inte när halva ens skolarbete ligger där.

Och i princip alla ens företagspapper.

En ledig lördag

Idag har jag varit helt ledig och det kommer jag även att vara imorgon. Det känns lite konstigt, jag har börjat vänja mig vid att jobba varje helg.
För er som inte vet så extrajobbar jag i en Nära dej butik här ute i Käglinge, som min pappa äger. Ett perfekt helgjobb för mig.

Men denna helg-ledighet kommer väldigt lägligt, jag har så otroligt mycket att plugga. Nästa vecka är galet fullproppad med prov. Dessutom driver jag och en klasskompis ett företag nu sista året i skolan. Kursen heter Ung Företagsamhet och går ut på att vi ska starta och driva ett företag under detta året. Vi heter Idékoll UF och vi producerar en Idébok där du skriver ner och följer upp dina mål och idéer. Företag kan även skräddarsy denna bok och ha med sina visioner och mål, så att det blir en verksam kunskapsöverföring bland de anställda i företaget. Men mer om detta senare. Är ni redan intresserad så är det bara till att mejla mig!

I alla fall så blir det inget festande ikväll - hjärnan måste vara någorlunda pigg imorgon. Istället blir det myskväll med skräckfilm tillsammans med Alexandra och Nathalie!

Joe Labero

Pappas överraskning till familjen var biljetter till Joe Laberos show med tre rätters middag! Det var riktigt häftigt och maten var kanonfin. Till förrätt åt jag lax, till huvudrätt åt jag vegatarisk biff med grönsaker och purjolökspotatis och till efterrätt (ja, jag var busig) åt jag en underbar chokladmousse med jordgubbar.

Jag har velat se showen hur länge som helst, jag älskar magi! Har tjatat om det i någon månad nu, och då hade pappa redan köpt biljetter. Jag förstår inte hur han har lyckats hålla sig för skratt. Han har hela tiden sagt att det är slutsålt och att det inte går att få tag på biljetter. Så jag anade ingenting. En mycket uppskattad överraskning. Thanks daddy!



Här är lite bilder på familjen och på Joe Labero!

Överraskningar!

Nu har snön nått Malmö. Visst stod det i tidningen att det skulle falla lite snö, men att det skulle bli såhär mycket var en överraskning. Men jag tycker att det är underbart. Nästan inget slår känslan när man ser årets första snöflinga falla. Snön är så vacker, den har en lugnande effekt på mig. Jag blir nästan som ett litet barn igen!

För ett par veckor sedan sa min pappa till mig att jag inte skulle boka något fredagen den 21, utan att han hade en överraskning för familjen. Det vi har fått reda på är att vi ska vara finklädda. Så just nu sitter jag spänt och målar naglarna!




 Utsikten från mitt hus. Vackert! Kvällens outfit- Topp från Gina Tricot och halsband från Snö of Sweden

Välkommen!

Hej läsare...Välkommen till min blogg. För er som känner mig bra så kanske ni vet att det är typ min fjärde (?) blogg. Men nu är det på allvar. Jag kommer även att använda denna bloggen när jag åker iväg efter studenten...Vart det än nu blir!

Jag vill även tacka Alexandra som har hjälp mig, eller rättare sagt gjort allt, när det kommer till utseendet av denna blogg. Tack för ditt tålamod! Jag ville nämligen inte börja blogga innan den såg perfekt ut, och det tycker jag att vi har lyckats med nu.

Så nu till namnet...Varför The Lily? Som ni ser så heter jag Lillian i andranamn. Och det är lite mer speciellt än Therese. När jag var mindre så trodde jag dessutom att jag heter Liljan i andranamn och gick och sa det till alla, och var mycket stolt över detta faktum. Att jag hette som en fin blomma även heter. Så därav The Lily- Liljan på engelska.

Min blogg kommer att fungera som ett stöd för mig nu när det händer så mycket i livet. Det är många förändringar som står runt hörnet. Jag tar nämligen studenten om drygt ett halvår och då förändras det mesta. Det kommer vara skönt att ha bloggen att ventilera sig med. Men den kräver uppmärksamhet för att den ska bli bra, precis som en lilja behöver uppmärksamhet för att växa!

Vad kommer bloggen att handla om då? Jag kommer skriva om precis vad jag känner för. Allt från hur det går med mitt UF-företag till klädes- och skönhetstips. Det mesta alltså!

Enjoy!

RSS 2.0